Той се счита за световен шампион по производство на сладолед. Десетки

...
Той се счита за световен шампион по производство на сладолед. Десетки
Коментари Харесай

Световен шампион по сладолед: Кой е човекът, който прави най-вкусното джелато

Той се счита за международен първенец по произвеждане на сладолед . Десетки хиляди се редят на опашка за неговия десерт пред дребен магазин. Сладоледът му се назовава джелато и се счита за най-хубавия в целия свят. А неговият основател е Серджо Дондоли.

Историята му описваме благодарение на Енекс.

Най-големите вносители и експортьори на сладоледи в света са Германия, Франция, Белгия

Сан Джиминяно в Тоскана. Преди туристите да залеят обекта на международното културно завещание, както се случва всеки ден, Серджо Дондоли се насочва към своята джелатерия на централния площад в града. Тя е с повърхност единствено няколко квадратни метра, само че е същински храм за феновете на сладоледа от целия свят.

Снимка: Enex

3,50 евро – това е цената за изисканите му усети като сирене, маслини, розмарин или домат. Пред дребната джелатерия бързо се образува запушване от хора. Сред клиентите му са политици и известни персони. Междувременно самият той самият се е трансформирал в звезда, като раздава подписи на площада.

Сред новите оферти е сладолед с усет на вино

Серджо Дондоли пътува по целия свят като уредник на шампионати по сладолед и от 2016 година е считан за живо национално културно благосъстояние на Италия. Два пъти към този момент е печелил международното състезание по сладолед.

Снимка: Enex

А в действителност в никакъв случай не е желал да прави сладолед.

Като млад той живее в Северна Германия. Изпълнен със злоба, че шурей му би трябвало да работи единствено като сладоледаджия през лятото, Серджо купува камион за сладолед. Десертът му става все по-добър и по-добър. Накрая той се връща в Италия и отваря своята сладкарница в Сан Джиминяно. Само фантазията за дългогодишна зимна почивка със шурей му се проваля.

Серджо Дондоли разкрива тайната на в действителност положителния сладолед.

Изцяло органически, напълно естествен - това е неговата загадка рецепта за пълностоен живот на сладоледаджията, предлагащ сладолед от международна класа. Дори това да значи доста работа, която Серджо обича. Колко от всеки вид ще има по-късно, зависи от реколтата и от шанса.

Снимка: Enex

Серджо сяда на балкона си - работно място с панорама, за която множеството могат единствено да мечтаят. В лабораторията си той смесва сиропа с млякото, сухото мляко и захарта. След това всичко отива в точно настроената машина за сладолед. След няколко минути от дъното излиза готовото джелато „ Дондоли “.

Следващият му план:

Сладолед със стриди за звезден готвач. Джелатото е неговият живот. Дори в случай че всъщност започва да го прави единствено с цел да му се постанова да работи по-малко. Никога не е съжалявал за това.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР